Efterlysningar!

Artiklar till Daphne nr 1/2015

januari 2015
Glädjande nog har jag redan fått in flera artiklar till årets första nummer av Daphne. Men jag skulle fortfarande behöva ett par artiklar till för att fylla numret. Kanske har några av er spännande fynd från i somras som ni inte hann rapportera om till höstens nummer? Skicka gärna artiklar nu i så fall!

Det har sagts förut, men tål att upprepas: ditt bidrag behöver inte vara långt - en kort artikel tar inte lång tid att skriva och för läsaren kan det vara mer underhållande att ta del av många korta artiklar än en jättelång, som dessutom kanske inte intresserar alla. Om du har svårt att formulera dig – skriv ändå! Vi på redaktionen kan gå in och redigera texten så att allt i slutet håller samma kvalitet. Om du har några frågor: kontaka mig (adresser se nedan).

Kom även ihåg vår botaniststafett – en artikelserie där en botaniker i taget berättar om sig själv, sitt intresse och kanske om sitt jobb (om man jobbar med något botanikrelaterat). I förra numret av Daphne var det Mariette Manktelow som tog stafettpinnen, och nu letar vi efter någon som vill stå näst i tur. Så hör gärna av dig om du är intresserad av att delta i stafetten!

Manus till nr 1 av Daphne behöver jag få in senast 1 mars 2015.
Skicka gärna med bilder så blir tidningen färggrannare och roligare att läsa.
Hör gärna av dig om du har några frågor.

Hälsningar
Niina Sallmén
S:t Göransgatan 20
753 26 Uppsala

niina.sallmen[at]naturforetaget.se
072-2304995


Artiklar till Daphne nr 2/2014

29 augusti 2014
Nu börjar det bli dags att skriva artiklar till höstens nummer av Daphne. Ni var flera stycken som hade idéer till artiklar som ni inte hann skriva i våras – kanske har ni tid denna gång? Säkert är ni också många som har gjort spännande och intressanta fynd i sommar som är värda att skriva om? Hör även gärna av dig och berätta om du är intresserad av att skriva framöver, om du inte har något bidrag att komma med just nu. Och om du inte vill få fler förfrågningar från mig är det också bara att höra av sig.

Som jag skrev senast behöver ditt bidrag inte vara långt - en kort artikel tar inte lång tid att skriva och för läsaren kan det vara mer underhållande att ta del av många korta artiklar än en jättelång, som dessutom kanske inte intresserar alla. Om du har svårt att formulera dig – skriv ändå! Vi på redaktionen kan gå in och redigera texten så att allt i slutet håller samma kvalitet.

Kom även ihåg vår botaniststafett – en artikelserie där en botaniker i taget berättar om sig själv, sitt intresse och kanske om sitt jobb (om man jobbar med något botanikrelaterat). I förra numret av Daphne var Lisel Hamring först ut att ta stafettpinnen, och nu letar vi efter någon som vill stå näst i tur. Så hör gärna av dig om du är intresserad av att delta i stafetten!

Manus till nr 2 av Daphne behöver jag få in senast 1 oktober 2014.
Skicka gärna med bilder så blir tidningen färggrannare och roligare att läsa.
Hör gärna av dig om du har några frågor.

Hälsningar Niina Sallmén
tfn 072-2304995
niina.sallmen[at]naturforetaget.se

Exkursionsrapportera!

4 september 2014
Föreningen har en fin gammal tradition att arkivera rapporter från alla exkursioner och föreläsningar; numera rapporterar vi gärna om alla våra aktiviteter på webbsidan och Facebook. Bidrag är alltid välkomna! Prata med exkursionsledaren eller någon i styrelsen.