De vilda blommornas dag

Under en och samma junidag går varje år tusentals människor på blomstervandringar i Sverige, Norge, Finland, Island, Danmark, Färöarna och Grönland. Det är ett samnordiskt arrangemang mellan de nationella botaniska föreningarna. Svenska Botaniska Föreningen (SBF) är huvudarrangör sedan starten i Sverige 9 juni 2002. SBF samverkar med regionala och lokala organisationer och enskilda i hela Sverige.

Syfte

Genom att tillsammans uppleva, njuta och bekanta oss med den mångfald av vilda växter som finns i vår närhet vill vi skapa ett större intresse för vår flora och lyfta fram botaniken.

Botaniska Sällskapet puffar för De vilda blommornas dag i Stockholms och Sörmlands län

De vilda blommornas dag 2019 är 16 juni

På SBF:s särskilda webbsida www.dvbd.se listas alla vandringar i hela Sverige (som anmälts!). Där finns också länk till anmälningsformulär och info för arrangörer.

De vilda blommornas dag i Stockholms och Sörmlands län

Botaniska Sällskapet i Stockholm samlar all information vi hittar om vandringar i vårt område och försöker puffa för dem alla. På Google Maps kan du se de vandringar vi hittade 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 och de vi hittills vet om 2019 (kartan öppnas i ny flik; kortlänk: tinyurl.com/vildblommor-ABD).
Sällskapets "vilda-blommornas-dag-ansvariga" nås via DVBD [snabel-a] bsis.org.

Varumärkesskydd

De Vilda Blommornas Dag är varumärkesskyddat från och med 2013. Vem som helst får dock anordna en exkursion med namnet ”De Vilda Blommornas Dag” om man iakttar följande:

  1. Anmäl vandringarna till SBF:s hemsida.
  2. Vandringen ska ske på det datum som bestämts av SBF (tillsammans med de övriga botaniska riksföreningarna i Norden).
  3. Ange gärna SBF som medarrangör vid annonseringen eller under vandringen.
  4. Vandringarna ska vara gratis för deltagarna.